top of page

Daglig verksamhet

Vår värdegrund

I en trygg, nyfiken och kommunikativ miljö

skapar vi förutsättningar för personlig utveckling

genom medbestämmande, delaktighet och meningsfullhet.

Årsmöte.JPG

Vår verksamhet...

 • är baserad på medbestämmande och demokratiska processer.

 • har individuella scheman baserade på önskemål och förutsättningar.

 • prioriterar välutbildad och erfaren personal med spetskompetens inom kommunikation, utvecklingsstörning, autismspektrumtillstånd, ADHD och problemskapande beteenden.


Målet är att gynna personlig utveckling i trygg och kreativ miljö, skapa personliga möten och göra skillnad för varje individ.

Hur vi jobbar

 • Daglig verksamhet för personer med rätt till insats enligt LSS.

 • Personal- och brukarkooperativ, ekonomisk förening.

 • Medlemskap för brukare och fast anställd personal.

 • Styrelse med ekonomiskt ansvar vald av medlemmarna.

 • Verksamhetsansvarig anställd för innehåll och kvalitet.

 • Idéburet socialt företag där överskott återinvesteras.

Vi utgår ifrån våra brukares behov och anpassar verksamheten enligt deras önskemål. All vår dagligverksamhet innefattar fysisk aktivitet, vilket gör oss unika.

17920110329735737_edited.jpg

Syftet med dagligverksamheten

Syftet med vår verksamhet är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att erbjuda arbete, sysselsättning, samt undervisning och utbildning. Vi strävar efter att skapa engagemang, delaktighet och medbestämmande bland våra medlemmar. Genom en pedagogisk verksamhet, där våra handledare är väl insatta i de metoder och arbetssätt som används, främjar vi individuell utveckling.

 

Vi värnar också om våra medlemmars fysiska och psykiska hälsa och arbetar aktivt för att främja en rikare livskvalitet. Genom att kombinera ekonomiska intressen med personlig utveckling och hälsa skapar vi en meningsfull och givande miljö för alla våra medlemmar.

Våra arbetslag inom dagligverksamheten

Aktivitet

Aktivitetslaget lever för upplevelser och aktivitet

Läs mer
18049188112443094.jpg

IT

IT-laget jobbar med foto, film och ljud 

Läs mer
17871706787939309.jpg

Hus

Huslaget tar hand om våra odlingar samt fixar med köksuppgifter

Läs mer
18032616934627250.jpg

Kontor

Kontorslaget jobbar med sociala media och kontorsuppgifter

Läs mer
17990861197710919.jpg

Loppis

Loppislaget sköter om vår butik i Rimbo

Läs mer
17963872573815602.jpg

Service

Servicelaget fixar allt som behöver repareras

Läs mer
298382011_5645728232117792_8118843826130070321_n.jpg

Praktik

Praktiklaget arbetar med individuellt stöd i arbetet

Läs mer
Arbetspraktik.jpg

Övrigt om dagligverksamheten

Arbetspraktik.jpg

Arbetspraktik

​Vi erbjuder arbetspraktik för den som önskar, efter behov och förmåga. Vi arbetar med metoden Individuellt stöd i arbete (ISA) som är en coachande metod för en individuellt utformad arbetspraktik.

 

I de fall behov och önskemål finns samarbetar vi med försäkringskassan och arbetsförmedlingen för att stödja individen att gå vidare mot öppna arbetsmarknaden.

Arbetsporträtt

Utbildning

Vi samarbetar med Kooperativet Industrihuset Utbildning. Förutom att se till att alla handledare har rätt kompetens och kunskap anordnas även aktiviteter i form av kurser/projekt för arbetstagarna. Utifrån arbetstagarnas intressen, behov och önskemål ordnar vi aktiviteter utformade som kurser/ studiecirklar.

Det kan vara kring ämnen som foto, facebook, mobiltelefon, målarkurs, korsord och teckenkommunikation. Vi har enskild handledning och handledningsgrupper kring frågor som rör den egna funktionsnedsättningen och utbildning kring föreningsarbete och demokratiska processer.

Vårdhund3.JPG
316539594_459189209672861_2406142397989413575_n.jpg

Friskvård och fysisk aktivitet

På Kooperativet Industrihuset arbetar vi aktivt för att främja alla medlemmars hälsa i form av motion. Därför erbjuder vi olika former av fysiska aktiviteter inom ramen för det individuella schemat. Vi har spinning, styrketräning, ridning, tennis, dans, promenader och hundpromenader.

 

Vår hälsoprofil gäller även kosten. Vi erbjuder alltid en stor salladsbuffé så alla kan känna sig mätta och nöjda. Man kan då fylla ut sin portion på ett bra sätt enligt tallriksmodellen. Vi serverar smörgås till morgon och eftermiddagsfikat utom på fredagar då vi unnar oss något gott nybakt kaffebröd. Fruktskålen är alltid påfylld om man blir sugen mellan måltiderna eller om man vill byta ut smörgås och fikabröd till något nyttigare.

Möten & medbestämmande

Varje vecka har arbetslagen arbetsplatsträff (APT). Där talar arbetstagarna om sådant som rör arbetsmiljö, inköp, arbetsuppgifter m.m. Vi har även stormöte varje vecka. Där tar man upp sådant som man inte kan bestäm­ma i det egna arbetslaget. Vid dessa möten använder man en dagordning med fasta punkter och en arbetstagare är alltid ordförande för mötet.

 

Mötestiden är alltid 45 minuter. Var 3:e månad är det styrelsemöte. I styrelse sitter handledare. Arbetstagare och förälder/godman sitter med som adjungerande. Styrelsen väljs av medlemmarna på årsmötet (stämman). Även på årsmötet är det alltid en arbetstagare som är ordförande. För att kunna träna inför denna uppgift blir man vald redan 2 månader innan årsmötet. Allt detta gör att alla beslut fattas nära verksamheten och är väl förankrade bland alla berörda.

18011820445821929.jpg

Fritidsaktivitet och resor

Föreningen arrangerar även aktiviteter utanför ordinarie arbetstid utifrån medlemmarnas ön­skemål och förslag. Exempel på aktiviteter vi gjort är film- pizza- och snackskväll , spel och LAN-kväll, öl/vin/läsk-provning, kräftskiva, skaldjurskväll, tacokväll, sushikväll, Alla Hjärtans dag middag, fotbollskväll, hockeykväll, Ski-cart, musikgala, Funkisfestivalen, Mingelkväll, teater och bowling. Vi gör studieresor för att träffa andra kooperatörer och har varit till Dalarna, Karlstad, Östersund, Stömsund, Göteborg, Ljusdal och Warszawa.

 

Vi åker varje år på en 2- dagars sommarresa då vi dag1 erbjuder en dag-kryssning till Eckerö eller aktiviteter på Marholmen som utomhusspel, fiske, spa, äventyrsgolf, åka båt, promenad och aktiviteter på lekplatsen. På kvällen äter vi en 3-rätters middag i restaurangen och de som vill övernattar tillsammans i stugor. Dag 2 äter vi frukost i restaurangen och har 5-kamp. Alla aktiviteter och resmål bygger på medlemmarnas förslag och önskemål. Aktiviteter och resor subventioneras av förenin­gen för alla medlemmar. Det innebär att den som är medlem inte själv behöver betala hela kost­naden för en biljett eller en resa.

Samarbeten

Kooperativet Industrihuset Daglig verksamhet samverkar med andra kooperativ. Dessa är bland annat Kooperativet Industrihuset Boende Gemet, Kooperativet Industrihuset Assistans och Kooperativet Industri­huset Utbildning. Kooperativet Industrihuset Daglig verksamhet är engagerade i frågor som rör idéburen och icke vinstdrivande vård och omsorg. Vi verkar för att sprida den koop­erativa idén och öka kunskapen om sociala företag.

12.jpg
18358769335075706.jpg

Våra handledare

Kooperativet Industrihuset har erfaren och kunniga handledare. Alla handledare har utbildning inom verksamhetsområdet och många års erfarenhet inom yrket. Handledare vidareutbildas kontinuerligt och får regelbunden handledning både internt och externt. Handledarna är bland annat utbildad i metoder som samtalsmatta (TalkingMats), lågaffektivt bemötande och AKK/TAKK.

 

På Kooperativet Industrihuset lägger vi stor vikt vid utbildning kring bemötande och förhållningssätt. Utbildningen kring detta utgår bland annat ifrån det projektarbete vi gjort där arbetstagarna fått sätta ord på de egenskaper och förhållningssätt de anser utmärker en bra handledare. Vi gör studieresor för att ge handledarna kunskap kring kooperation och få inspiration för att utveckla vår verksamhet och vi har varit i London, Milano, Berlin, Madrid, Edinburgh och Köpenhamn.

Kontakt

Västra Stockholmsvägen 13C, 762 31 Rimbo

0175-711 09 | info@industrihuset.nu

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon

Tack för ditt meddelande!

bottom of page