top of page

Industrihusets boende

Ett trivsamt boende

Industrihuset hyr ut åtta fina lägenheter i vackra Vallby hage i Rimbo. Vi jobbar behovsanpassat och ser till varje brukares individuella utmaningar. Aktiviteter och fysisk rörelse är viktigt för oss, därför är det en stor del av verksamheten. 

gemet4.jpg

Våra lägenheter

Vi hyr åtta lägenheter av Riflex AB i bostadsområdet Vallby hage i Rimbo. Vallby hage är ett lugnt område som ligger nära skog och banvall. Bostäderna ligger även i nära anslutning till matbutik, busshållplats och centrum. 

 

Sju av lägenheterna hyrs ut i andra hand till brukare. Bostäderna är 2-rum och kök och har egen ingång utifrån och ligger integrerat i bostadsområdet. 

Tre av bostäderna är 63 kvm och ligger på markplan.

Fyra av bostäderna ligger på första plan och är 47 kvm.
En av bostäderna (Gemet) använder vi som gemensam lägenhet för brukare och som personalutrymme. Den är 96 kvm. 

Individuellt stöd

Varje brukare får individuell tid med personal baserat på sina behov, där de kan få stöd med hygien, samtal, inköpslistor, shopping, tvätt, sängbäddning och individuell städning.

Lägenheterna städas en gång i veckan på dagtid av en professionell städfirma. Fönstren putsas också en gång om året.
 

Måltiderna tillagas på Gemet, och brukarna har möjlighet att välja att äta där tillsammans med andra brukare och personal, eller ta med sig en matlåda hem och äta där.

En kväll i veckan har brukarna möjlighet att välja att äta hemma tillsammans med personal.
 

Varje brukare har en dedikerad stödpersonal som ger individuellt stöd med sjukvård, planerade inköp, rensning/sortering och organisering hemma, fritidsaktiviteter och sociala kontakter.

BoendeGemetsemester.jpg
GemetBoendeGym2.jpg

Aktiviteter

Vi ordnar gemensamma fritidsaktiviteter varje lördag, på lediga fredagar, under helgdagar och även under brukarnas sommarsemester.

För att transportera oss till olika platser har vi tillgång till vår egen transitbuss.

Exempel på aktiviteter som vi brukar delta i inkluderar träning på Friskis, promenader, utflykter till skogen, evenemang, biobesök, museibesök, shopping, och besök på kaféer och restauranger.

Kompetensutveckling

Vi anser att kompetensutveckling för våra anställda är av yttersta vikt.
 

För att säkerställa kontinuerlig kompetensutveckling har vi implementerat en schemalagd plan för internutbildningar och handledning.
 

Vi erbjuder också våra anställda möjligheten att delta i externa kurser och föreläsningar. Som en del av samarbetet med utbildningsföretaget Kooperativet Industrihuset Utbildning, Kompetens & Upplevelse ek. för., har vi möjlighet att vara med och skapa anpassade utbildningar som motsvarar våra specifika behov.

12.jpg
bottom of page